Minder leugens
Meer veiligheid
Meer ruimte

Elk jaar rond januari en het autosalon worden onze openbare ruimtes en digitale platforms overgenomen door reclame voor SUV’s, Sport Utility Vehicles. Tegelijkertijd blijft de verkoop van deze zware, imposante en brandstof verslindende voertuigen toenemen.

Omdat wij het belangrijk vinden dat de openbare ruimte eerlijk wordt verdeeld, dat rekening wordt gehouden met de veiligheid van de actieve gebruikers rondom de auto en omdat wij ons niet langer laten misleiden door leugenachtige berichten, vragen wij dat de promotie van deze voertuigen wordt stopgezet.

 Stuur een brief naar de minister om een verbod op SUV-reclame te eisen.

👇🏻

Minder leugens

SUV’s bieden ons meer veiligheid, brengen ons dichter bij de perfectie en kunnen zelfs een oplossing zijn voor de klimaatcrisis… Echt waar?

Meer veiligheid

Autofabrikanten gebruiken het argument van veiligheid om de toename van de grootte van de verkochte wagens te verdedigen. Met andere woorden, hoe groter je wagen is, hoe veiliger je bent in je wagen tijdens een ongeval… Echt waar?

Meer ruimte

SUV’s zijn langer en breder en nemen steeds meer ruimte in op de weg. Roept dit geen vragen op als de behoefte aan openbare ruimte voor de burgers onbetwistbaar is?