Meer ruimte

Meer ruimte

Meer ruimte

  “De afgelopen 10 jaar zijn onze auto’s om de twee jaar 1 cm groter en per jaar 10 kg zwaarder geworden. We zijn van een gemiddelde breedte van 1,68 m in 1996 naar 1,78 m in 2016 gegaan. Qua gewicht zijn voertuigen in 50 jaar 500 kilo zwaarder geworden.” (Bron: WWF)

👑

Grootheidswaanzin

SUV’s zijn langer en breder dan andere wagens en nemen meer ruimte in op de weg. Dit is in het bijzonder problematisch in steden waar er onmiskenbaar een gebrek is aan openbare ruimte. In 2015 namen volgens cijfers van Leefmilieu Brussel (geparkeerde en rijdende) auto’s 70% van de openbare ruimte in Brussel in. We zijn erg bezorgd over de voortdurende toename van de grootte van voertuigen. (Bron: Bruxelles Environnement)

Dezelfde redenering gaat op voor Wallonië, waar je, als je alle in het landsdeel geregistreerde auto’s achter elkaar zou zetten, van Namen tot in Hanoi in Vietnam zou geraken!

🔁

Voor meer coherentie

In een tijd waarin de wegen naar en in grote steden voortdurend dichtgeslibd zijn door het autoverkeer, is het absurd om te zien hoe autofabrikanten een steeds groter en krachtiger automodel willen promoten ten koste van kleine stadsauto’s.

(Bron van het beeld : Jalopnik.com)

✋🏻

STOP!

Er bestaan al oplossingen voor een beter beheer van de openbare ruimte!  U vindt meer info op de websites van onze partners en op lisacar.eu.

Het is zorgwekkend dat er zoveel belang wordt gehecht aan deze enorme voertuigen. Ze vormen een inbreuk op het dagelijkse leven van de burgers. Daarom zijn wij gekant tegen elke vorm van reclame die dit soort voertuigen promoot. 

👇🏻